Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Domowy smalec

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

słonina 1 kg
boczek
pieprz do smaku
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Domowy smalec

Słoninę kroimy w kosteczkę, topimy na wolnym ogniu,często mieszając, dodajemy pokrojony w kostkę boczek, doprawiamy pieprzem i solą, jak skwarki się zrumienią odstawiamy w chłodne miejsce do ostygnięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Karolcia12 07.11.2013 08:35
domowe zawsze najlepsze
SyMiki 17.02.2011 11:10
pychotka
IZABELA29 22.01.2011 16:26
i kiszony do tego i pajda chleba
Justyna70 24.11.2010 09:44
super!
PaniMISIOWA 16.11.2010 17:50
moja babcia taki robiła - pycha!
kasiurek 16.11.2010 17:20
super przepis!
Magda60 13.11.2010 11:37
polecam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak