Sposób przygotowania

Mąkę wymieszaj z sherry, dodaj sól i pieprz. Do zalewy włóż krzydełka, marnuj przez min. 30 minut. Umytą sałatę porwij na kawałki. Ogórek pokrój w półplasterki. Marchewkę zetrzyj na tarce o grubych okach. Przygotuj sos: cebulę posiekaj w kosteczkę, wymieszaj z octem, olejem sałatkowym, solą i pieprzem. Polej sałątę. W garnku rozgrzej olej, smarz skrzydełka na złoty kolor aż będą chrupiące. Podawaj z sałątą i sosem słodko- kwaśnym.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Emilia22

    wyglądają znakomicie
  • 4
    original
    Opublikowano

    berys18

    mogą byc smaczne...
  • 1
    dscf7715
    Opublikowano

    Mysiunia

    fajne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Dorota76

    świetne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !