Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Skrzydełka po chińsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka drobiowe 20 szt.
sałata strzępiasta 1 główka
ogórek zielony 1 szt.
marchew duża 1 szt.
cebula 1 szt.
mąka ziemniaczana 5-6 łyżek
wytrawne shery ewwódk 8 łyżek
olej do smażenia 1 l
sól, pieprz do smaku
ocet 4 łyżki
olej 4 (do sałatki)

Przepis i sposób przygotowania na: Skrzydełka po chińsku

Mąkę wymieszaj z sherry, dodaj sól i pieprz. Do zalewy włóż krzydełka, marnuj przez min. 30 minut. Umytą sałatę porwij na kawałki. Ogórek pokrój w półplasterki. Marchewkę zetrzyj na tarce o grubych okach. Przygotuj sos: cebulę posiekaj w kosteczkę, wymieszaj z octem, olejem sałatkowym, solą i pieprzem. Polej sałątę. W garnku rozgrzej olej, smarz skrzydełka na złoty kolor aż będą chrupiące. Podawaj z sałątą i sosem słodko- kwaśnym.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota76 11.12.2010 21:02
świetne
Mysiunia 28.11.2010 18:03
fajne
berys18 18.11.2010 08:53
mogą byc smaczne...
Emilia22 11.11.2010 13:23
wyglądają znakomicie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak