Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Roladki wieprzowe z włoską kapusta

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ser żółty
chrzan
czosnek 4 ząbki
pieprz
Bułka tarta klasyczna Prymat
jajko
mąka
schab 3 kotlety
kapusta włoska

Przepis i sposób przygotowania na: Roladki wieprzowe z włoską kapusta

kotlety lekko rozbijamy, pieprzymy swiezomielonym pieprzem oraz nacieramy solą ziołowa. na kazdy z kotletów ladziemy cienki plasterek sera, na to troche zszatkowanej kapuste, oraz pół łyzeczki chrzanu. Zawijamy w roladki i spinamy wykałaczkami. Czosnek oboieramy i przeciskamy, mieszamy go z solą ziołowa i nacieramy mieso, posypujemy lekko maka i dosciskamy. Panierujemy w jajku i bułce, smazymy w głebokim tłuszczu

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Teresa19 23.06.2011 08:02
fajne
aguus 13.05.2011 11:34
takich jeszcze nie jadłam - super pomysł!
pigila
pigila 14.03.2011 08:17
super
jolajka 18.01.2011 09:47
piękna zieleń, wiosny by się chciało
Faustyna 02.01.2011 18:20
Ciekawy pomysł :) Nie jadłam jeszcze roladek nadziewanych kapustą...:)
wiktor188 30.12.2010 13:16
mniam
monisia1977 25.11.2010 09:07
pycha
Cbeti 24.11.2010 13:06
tak jeszcze nie robiłam, spróbuję
berys18 21.11.2010 18:39
fajny przepis
matii6 11.11.2010 15:58
coś innego ,włoska kapusta??

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak