Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciastka owsiane z bakaliami

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 2
cukru wanliowego łyżeczka
rodzynek 0,5 szklanki
masła kostka
brązowego cukru 1,5 szklanki
mąki 1 i 2/3 szklanki
Soda oczyszczona Prymat łyżeczka
szczypta soli
cynamonu 0,5 łyżeczki
płatków owsianych 2 szklanki
orzechów włoskich garść
czekolada
kardamon 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Ciastka owsiane z bakaliami

Jajka roztrzepać z cukrem waniliowym, dodać sparzone, odcedzone i ostudzone rodzynki, odstawić na około godzinę. Następnie utrzeć masło z brązowym cukrem na gładką masę - kryształki cukru nie mogą być wyczuwalne w cieście, dodać wcześniej przygotowane jajka, mąkę, sodę, odrobinę soli, cynamon, kardamon, wymieszać dokładnie. Dodać płatki owsiane, drobno posiekane orzechy i równie drobno posiekaną czekoladę, wymieszać. Na blaszkę z pergaminem wykładać ciastka, piec około 15 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

magical66 20.09.2011 09:00
pyszne
Kopiko1983 06.05.2011 06:28
Super ciastka!
Pati8 10.12.2010 14:31
mogą byc pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak