Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ziemniaki nadziewane

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

ziemniaki gotowane w mundurkach 6
majonez 2łyżki
kiełbasa 150g
ogórek kiszony 1
jajko
keczup 1łyżka
ząbek czosnku
papryka

Przepis i sposób przygotowania na: ziemniaki nadziewane

Ugotowane ziemniaki przekroić i wydrążyć.Pokroić kiełbasę,jajko na twardo,ogórek,paprykę oraz czosnek.Dodać majonez i keczup,delikatnie wymieszać.Całość przyprawić do smaku solą i pieprzem.Taki farsz przełożyć do wydrążonych ziemniaków.Każdy zawinąć w folię aluminiową.Ułożyć na blasze i zapiekać w piekarniku rozgrzanym do 180stopni przez 10min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bernadetta2 11.03.2011 10:13
dobre
Grażyna13 19.01.2011 10:47
Pycha !
Mariposas 11.11.2010 16:01
Fajne te ziemniaczki, coś innego niż tradycyjne gotowane
aeksandra 11.11.2010 15:30
obojętnie może być zwyczajna
MAR3STA 11.11.2010 15:09
ale jaką kiełbasę? Przepis jest świetny!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak