Sposób przygotowania

Cukier kryształ i waniliowy rozetrzeć z drożdżami i żółtkami, dodać mleka i wymieszać.
Z mąki, tłuszczu oraz mleka z dodatkami zarobić ciasto. Wymieszać dokładnie, aby nie było grudek tłuszczu. Ciasto uformować w kulę, zawinąć w ściereczkę i wsadzić do lodówki na 45- 50 min. Wałkować na grubość 2- 3 mm Kroić w kwadraty. W środek dawać dżem lub jabłka, śliwki itp. Zawijać po skosie. Smarować białkiem i maczać w cukrze.
Piec w średnio gorącym piekarniku ok. 180 stopni na złoty kolor.

Komentarze

  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    można z dodatkiem nutellii ,zawsze rogale pod każdą postacią są pyszne
  • 0
    original
    Opublikowano

    Natalia/tubisiek

    muszą być pyszne!
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    TyTaN

    wyglądają pysznie
  • 0
    original
    Opublikowano

    monisia1977

    dobre
  • 0
    original
    Opublikowano

    Emila2

    świetnie wyglądają:)pewnie tak samo smakują:)
  • 2
    no-image
    Opublikowano

    anna186

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    mari

    pycha!
  • 0
    original
    Opublikowano

    marta1371

    można włożyć do środka kostki czekolady też będą pyszne
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Smacznie wygląda.
  • 0
    original
    Opublikowano

    Misiakova

    Wyjątkowo udane
  • 1
    original
    Opublikowano

    kochanyptysiu

    super!
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    uwielbiam rogaliki
  • 0
    original
    Opublikowano

    cukiereczek

    lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 2
    original
    Opublikowano

    malaczarna23

    świetne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !