Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sos meksykański

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

podwójna pierś z kurczaka 1 szt
cebula 1 szt
mieszanka meksykańska w słoiku 1 słoik
sos meksykański 1 słoik
Papryka ostra mielona Prymat do smaku
pieprz kolorowy do smaku
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat do smaku
delikat w płynie do smaku
olej 3 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Sos meksykański

Piersi umyć, osuszyć i pokroić w grubą kostkę.
Cebulę obrać, umyć i pokroić w półksiężyce.
Na patelni rozgrzać olej, wrzucić mięso i podsmażać na złoty kolor.
Dodać cebule i dalej podsmażać od czasu do czasu mieszając.
Po około 8 minutach dodać odsączona z zalewy mieszankę i sos.
Na małym ogniu wszystko zagotować, przyprawić do smaku.
Podawać z makaronem lub ryżem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Sylwia31 18.03.2012 18:20
muszę wypróbowac
Ewelina38 28.03.2011 10:28
Ulubiony makaron moich dzieci, wysysają przez niego zupę z talerza :)))) a przepis na sosik rewelacyjny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak