Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pomidorowa z ryżem

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mięso
marchewka 2 szt
pietruszka 1 szt
seler pół
por garść
koncentrat pomidorowy pół
pieprz do smaku
sól do smaku
przyprawa uniwersalna Kucharek do smaku
ryż 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: pomidorowa z ryżem

Zrobić wywar z mięsa, do niego dodać startą marchewkę i pietruszkę (na tarce o dużych otworach), dodać seler i por w kawałkach. Do gotującego sie wywaru mięsno warzywnego wrzucić (w zależności od potrzeby) 1 lub 2 torebki ryżu. Wszystko razem gotować aż ryż bedzie miękki. Zaprawić przecierem i śmietaną do smaku. Dodać przyprawy, na sam koniec można dodać ostrej papryki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAŁGORZATA108 11.11.2010 12:09
Bardzo lubię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak