Sposób przygotowania

Gotujemy makaron, mięso mielone podsmażamy na patelni, solimy, pieprzymy, dodajemy do niego pokrojoną cebulę w kostkę, pomidory(Podravka) wrzucamy do garnka, gotujemy na małym ogniu. Mięso dorzucamy do pomidorów, co jakiś czas mieszamy. Pieczarki kroimy i podsmażamy na patelni, dorzucamy do garnka. Wrzucamy serek topiony, czekamy, aż się rozpuści. Doprawiamy ostrą papryką, można jeszcze dosolić i dopieprzyć, ewentualnie dodać trochę cukru(wtedy sos ma delikatniejszy smak). Sos ma być bardzo gęsty, głównie składa się z mięsa. Sos wykładamy na makaron, lub mieszamy razem, żeby cały obkleił się sosem. Posypujemy serem żółtym startym na tarce, lecz nie koniecznie.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    świetny obiad na pewno wypróbuję
  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    super
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    marzena06

    mniam
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    mirosława4

    ciekawe,warto wypróbować
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa1

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    Teresa19

    Super przepis.
  • 1
    original
    Opublikowano

    teresa18

    az mi ślinka poleciała
  • 1
    original
    Opublikowano

    anemon

    Warto wypróbować.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Robert10

    uwielbiam

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !