Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ciasto makowe

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

margaryna 15 dag
jajek 8
cukier puder 3/4 szklanki
miód płynny 1 łyżka
mak 30 dag
kakao 1 łyżeczka
mąka pszenna 4 łyżki
proszek do pieczenia 1 łyzeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Ciasto makowe

Margaryne ucieramy z cukrem, dodajemy żółtka, miód oraz make zmieszana z proszkiem. na koniec dodajemy spażony, mielony mak. Z białek ubijamy piane i dodajemy do ciasta, pieczemy. takie ciasto jest smaczne do przekladania kremami i zastępujemy nim zwykle biszkopty

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Teresa19 08.06.2011 12:43
ciekawe
ben-ka 22.04.2011 19:20
mnie też podoba sie ten przepis.
krzyniu1984 28.03.2011 10:55
super
Grażyna13 11.11.2010 14:05
Ciekawy taki biszkopt makowy!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak