Sposób przygotowania

W garnku zagotować dwie szklanki wody z goździkami, liśćmi laurowymi, zielem angielskim, cukrem i solą, gotować pod przykryciem ok. 5 minut. Następnie wlać wino z 6%-octem, zagotować i przestudzić. Kurki dokładnie umyć, przelać gorącą wodą i wrzucić do lekko osolonego wrzątku, gotować ok. 20 minut, odcedzić, przelać zimną wodą i osączyć. Przełożyć je do słoików, zalać gotującą się marynatą, mocno zakręcić i postawić do góry dnem - kiedy zakrętka zrobi się wklęsła to znak, że słoik się zamknął.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pycha !
  • 3
    original
    Opublikowano

    magical66

    jak aromatycznie...w winie...mniam....
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jasiek

    wyśmienite kurki

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !