Sposób przygotowania

Pierś umyć, osuszyć i rozdzielić na \'kotlety\', rozbić tłuczkiem, oprószyć z obu stron solą i pieprzem. Paprykę umyć, oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w paski. Żółty ser również pokroić w paski. Na każdym rozbitym kotleciku kłaść pasek papryki, pasek żółtego sera, kiełki rzeżuchy, posypać ziołami prowansalskimi, zwinąć roladki, spiąć dokładnie szpikulcem lub wykałaczką, panierować w mące, jajku i bułce tartej, po czym smażyć na rozgrzanym oleju z każdej strony na rumiano.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    Agnieszka140

    brzmi zachęcająco :)
  • 0
    original
    Opublikowano

    Motorek

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    tomek18

    smakowite:)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !