Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

ZIMNY TORCIK

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

PIERWSZA WARSTWA:
śmietana 2 szkl.
cukier 2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
DRUGA WARSTWA:
cukier 2 łyżki
jajko 3
kakao
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
TRZECIA WARSTWA:
śmietana 2 szkl.
cukier 2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
CZWARTA WARSTWA:
woda 1 szkl.
Biszkopty
galaretka 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: ZIMNY TORCIK

PIERWSZA WARSTWA: Zmiksować śmietanę z cukrem, dodać 2 łyżki żelatyny rozpuszczonej w 4-5 łyżkach wrzącej wody. Tortownice na dnie wyłożyć biszkoptami. Wlać na nie śmietanę z cukrem i żelatyną po czym włożyć do lodówki.
DRUGA WARSTWA: Ubić pianę, dodać cukier, żółtka, kakao i żelatynę (przygotować żelatynę tak samo jak do pierwszej warstwy). Na stężałą pierwszą warstwę wylać drugą, po czym wstawić do lodówki.
TRZECIA WARSTWA: powtórzyć pierwszą warstwę.
CZWARTA WARSTWA: Galaretkę rozpuścić w szklance wody i wylać na stężałe 3 warstwy. Smacznego !!!

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

maciek7 13.08.2011 20:54
super
traktorek 05.04.2011 17:02
moj ulubiony
Ewelina47 05.02.2011 19:50
super
Margo1 17.11.2010 09:41
fajny

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak