Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierożki z nadzieniem drobiowym

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

Drobiowe mięso np. z rosołu 1 kg
cebula 3 sztuki
masło 3 łyżki
włoszczyzna 20 dag
sól
pieprz
Ciasto:
mąka 2 szklanki
żółtko jajek 1 sztuka
olej 2 łyżki
woda odrobina (ciepła)

Przepis i sposób przygotowania na: Pierożki z nadzieniem drobiowym

Z mąki, jaja, wody, odrobiny soli i oleju zagnieść ciasto.
Cebulę siekamy, dusimy na maśle. Włoszczyznę gotujemy, odcedzamy. Wszystkie składniki mielimy i dokładnie mieszamy.

Ciasto cienko rozwałkować, wykrawać szklanką pierogi, nadziać przygotowanym farszem, dokładnie sklejać. Pierogi wkładać porcjami i gotującej się i osolonej wodyi, gotować 5 minut od chwili wypłynięcia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak