Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

JABŁECZNIK NA BISZKOPCIE

2.0
(6)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

jajko 4
mąka 1 szkl.
cukier 3/4 szkl.
proszek do pieczenia 1 łyżeczka
masa
słoiczki jabłek z cukrem 3 średnie
Żelatyna wieprzowa Prymat 3-4 łyżki
woda 1/2 szkl.
mleko 2 szkl.
woda 1/2 szkl.
Żelatyna wieprzowa Prymat 3 łyżeczki
Polewa:
margaryna 1/2
kakao 2 łyżki
śmietana 1 łyżka
cukier puder 1 łyżka
bita śmietana 2 torebki

Przepis i sposób przygotowania na: JABŁECZNIK NA BISZKOPCIE

CIASTO: ubić białka, dodać cukier. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia, partiami dodać do jajek, delikatnie wymieszać by piana nie opadła. Upiec placek w gorącym piekarniku. Po wystudzeniu na ciasto wyłożyć wcześniej wymieszane z rozpuszczoną w gorącej wodzie żelatyną. Na jabłka kładziemy bitą śmietanę zmiksowaną z wystudzoną żelatyną. Składniki polewy rozpuścić w garnku na wolnym ogniu. Polewę wystudzić i można ładnie udekorować ciasto. SMACZNEGO.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 08.01.2013 22:21
świetne;)
Ewelina47 20.12.2010 09:09
mniammm
Margo1 17.12.2010 08:39
smaczny
Mariposas 15.12.2010 20:09
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak