Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa Kalafiorowa z Ryżem

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

udko 1 sztuka
koperek świeży 2 łyżeczki
mąka 1 łyżka płaska
Wywar z rosołu 2 litry
śmietana 2 łyżki
sól szczypta
pieprz do smaku
ryż 4 łyżi
zupa kalafiorowa mrożonka 1 opakowanie

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa Kalafiorowa z Ryżem

Do wywaru z rosołu ( mi został z wczoraj ) dodać 1 udko. Gotować około 20 min. Po 20 min wsypać zupe morożoną kalafiorową ( Ja kupiłam z Hortexu ). Gotować około 15 min. Po tym czasie dodać 4 płaskie łyżki ryżu i koperek. Gotować do miękkości. Następnie wyciągamy z zupy udko, skubiemy i siekamy. Pokrojone z powrotem wrzucamy do zupy. Podbijamy mąką i śmietaną. ( do kubka wsypujemy 1 łyżkę mąki i dolewamy zimnej wody, mieszamy blenderem, następnie dodajemy szczyptę soli i 2 łyżki śmietany, znowu mieszamy. Dolewamy do zupki, którą wcześniej zdejmujemy z ognia).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jogobella231
jogobella231 10.03.2011 10:32
pycha
matii6 13.11.2010 20:34
pycha, bardzo lubię
monika156 11.11.2010 15:44
pycha
Kate131 11.11.2010 10:09
Pycha, u mnie tez kalafiorowa była:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak