Sposób przygotowania

Jajka ugotuj na twardo. Odcedź, przelej zimną wodą, obierz. Ostudź, pokrój w grube plastry. Mięso oprósz solą i pieprzem, pokrój w kostkę. Na patelni rozgrzewamy olej, wrzucamy pokrojone mięso i smażymy na złoto-brązowy kolor. Sałate płukamy, dokładnie osuszamy i rwiemy na małe kawałki. Pomidory i awokado myjemy. Pomidory tniemy na ćwiartki. Awokado obieramy, przekrajamy wzdłuż usuwamy pestkę. Miąższ kroimy na kawałeczki i skrop sokiem z cytryny. Ocet utrzyj z miodem i musztardą. Wymieszaj z oliwą. Sos przypraw sola i pieprzem, dokładnie ubij trzepaczka. Przygotowane składniki sałatki przełóż do salaterki. Oprósz sola i pieprzem, polej sosem musztardowo-miodowym. Lekko przemieszaj i posyp rzeżuchą.

Komentarze

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !