Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Ziemniaki zapiekane w kapuście

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ziemniaki 1 ½ kg
cebula 3 sztuki
czosnek 4 ząbki
kminek 2 łyżki
kapusta biała kilka liści
śmietana 1 szklanka
masło 2 łyżki
sól
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Ziemniaki zapiekane w kapuście

Ziemniaki gotujemy w łupinach. Odcedzamy, obieramy, kroimy w plasterki. Przekładamy do naczynia żaroodpornego wysmarowanego masłem, wyłożonego liśćmi ugotowanej kapusty. Cebulę siekamy i przekładamy na ziemniaki. Śmietanę mieszamy razem z ziołami, pozostałymi przyprawami. Sosem polewamy ziemniaki, przykrywamy liśćmi kapusty i zapiekamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak