Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sernik Mojego Taty :)

2.0
(8)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

ser biały 1,5 kg
jajko 8 sztuk
budyń śmietankowy 2 sztuki
cukier waniliowy 2 sztuki
cukier puder 1/2 kg
masło 1 kostka
rodzynki 2 garście
skórka pomarańczy BAKALLAND 1 opakowanie
olejek pomarańczowy 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Sernik Mojego Taty :)

Ser należy zemleć 2 razy przez maszynkę, można również kupić gotową masę sernikową.
Masło ucieram w makutrze dodając stopniowo cukier waniliowy i cukier puder. Następnie Na przemian dodajemy po 1 żółtku i 2 łyżeczki sera. Gdy dodamy już wszytskie żółtka ( 8 szt.) i ser wsypujemy stopniowo 2 budynie w proszku, cały czas ucierając masę. Budyń wsypujemy po to aby masa nam zgęstniała. Wszystko ucieramy na jednolitą masę. Dodajemy 1 opakowanie skórki pomarańczy i ok. 2 garście rodzynek. Delikatnie mieszamy. Wlewamy olejek. W osobnej miseczce ubijamy mikserem biała na sztywno. Dodajemy do masy sernikowej delikatnie mieszając. Gotową masę przelewamy do blaszki. Dno i boki blaszki należy wcześniej wysmarować margaryną. Wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w 180 stopniach około 50 min. Po około 30 min wierzch sernika przykrywamy folią aluminiową żeby zabardzo nam się nie spiekł. Smacznego !!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Elżbieta17 13.11.2010 17:01
pycha
monika156 11.11.2010 15:45
Miałam okazje jeść. Pyszny :)
Kate131 11.11.2010 10:09
uwielbiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak