Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Zupa mleczno-szpinakowa

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 1 l
szpinak 40 dag
mąka 1 łyżka
żółtko jajek 1 sztuka
masło 1 łyżka
kiełbasa drobiowa 1 laska
cukier
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Zupa mleczno-szpinakowa

Szpinak siekamy. Mąkę mieszamy w ¼ szklanki mleka. Resztę mleka zagotowujemy, dodajemy zawiesinę, masło, szpinak. Całość zagotowujemy. Żółtko rozcieramy z 3 łyżkami gorącej wody, dodajemy do zupy. Doprawiamy do smaku, podajemy z pokrojoną w plasterki kiełbasą.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

marchewka 09.08.2011 00:32
ciekawa jestem jak moi domownicy by na nią zareagowali
goofy9 23.06.2011 09:54
i to zdrową zupkę :)
bercik1 22.06.2011 23:37
ciekawy pomysł na zupę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak