Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

indyk w pomidorach

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

pierś z indyka 70 dag
pomidory cherry 20 dag
sól
olej do smażenia
ziemniaki 3 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: indyk w pomidorach

Piersi indyka oprósz solą i pieprzem. Pomidorki umyj i przekrój na pół. Ziemniaki pokrój w ćwiartki. Na rozgrzanym oleju przesmaż mięso z obu stron, następnie zdejmij z patelni i przełóż w ciepłe miejsce.
Na tej samej patelni przesmaż ziemniaki, dodaj pomidorki, podsmaż razem, dopraw solą i pieprzem. Po doprawieniu na patelnię włóż jeszcze raz mięso. jeszcze chwilę podsmaż i podawaj.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dorotka0000025 22.02.2012 15:25
pycha
dorotka0000025 22.02.2012 15:25
pycha
Krystyna32 09.04.2011 07:43
pycha

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak