Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

mus z różowych winogron

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

winogrona 0,5 kg
białe wino 3 kieliszki
sok z cytryny 2 łyżki
cukier puder 2 łyżki
Żelatyna wieprzowa Prymat 2 łyżki
śmietana 30% 2 szklanki
smietan-fiks 2 opakowania
pół tabliczki czekolady białej

Przepis i sposób przygotowania na: mus z różowych winogron

Z winogron usuń pestki, zagotuj owoce pod przykryciem z winem i sokiem z cytryny (10 minut). Dodaj żelatyną, wymieszaj. Wlej po łyżce galaretki do foremek i wstaw do lodówki, aby zastygła. W tym czasie czekoladę zetrzyj na dość drobnej tarce. Śmietanę ubij z cukrem pudrem i śmietan-fiks. Winogrona starannie zmiksuj, a następnie dodaj do śmietany. dosyp tartą czekoladą, dokładnie wymieszaj. Następnie nałóż deser do foremek i wstaw go do lodówki na minimum godzinę.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 06.07.2012 11:32
Pyszności :)
pipi765 01.03.2011 10:34
ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak