Sposób przygotowania

Z winogron usuń pestki, zagotuj owoce pod przykryciem z winem i sokiem z cytryny (10 minut). Dodaj żelatyną, wymieszaj. Wlej po łyżce galaretki do foremek i wstaw do lodówki, aby zastygła. W tym czasie czekoladę zetrzyj na dość drobnej tarce. Śmietanę ubij z cukrem pudrem i śmietan-fiks. Winogrona starannie zmiksuj, a następnie dodaj do śmietany. dosyp tartą czekoladą, dokładnie wymieszaj. Następnie nałóż deser do foremek i wstaw go do lodówki na minimum godzinę.

Komentarze

  • 1
    original
    Opublikowano

    pipi765

    ciekawy przepis
  • 0
    original
    Opublikowano

    Grażyna13

    Pyszności :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !