Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KRÓWKI

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 2 szklanki
cukier 2 szklanki
masło 1 łyżka
olejek waniliowy 1 mały

Przepis i sposób przygotowania na: KRÓWKI

mleko zagotować dodać cukier i olejek gotować 40 min. dodać masło i dalej gotować aż zgęstnieje sprawdzić wylewając kropelkę na talerzyk jak się nie rozlewa to masa jest gotowa przelać na półmisek posmarowany masłem wstawić do lodówki gdy zastygnie pokroić masa nadaje się do wafli i szyszek

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 15.06.2011 08:12
lubię
Beatris 13.05.2011 10:27
Też robię takie, tylko bez masła.
barbara11561 18.03.2011 08:42
Sama robiłam kiedyś moim dzieciom,pyszne
gacopierz23 23.02.2011 10:33
przypomniałaś mi czasy kiedy babcia je robiła Są super
Anna169Hosz 04.02.2011 08:51
Moje ulubione słodycze.
Neetka90 16.01.2011 16:08
pychotka
eli82 29.12.2010 10:18
rewelacja !!
mirosława4 09.12.2010 21:01
pyszne
Karolina92 21.11.2010 15:47
kocham krowki i dziekuje za przepis :)
Martysia 18.11.2010 17:10
Uwielbiam krówki :)
Emilia22 18.11.2010 14:18
świetne te krówki
GreenFox 14.11.2010 20:27
o fajny przepis
Koper 13.11.2010 07:28
Krówki do zrobienia w domu- fajne :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak