Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mięsny tort

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mielonej wieprzowiny 50dag
cebula
Bułka tarta klasyczna Prymat 3łyżki
mleko 1/5szklanki
jajek 5
zielonego groszku i kukurydzy po 1/2 szklanki
ugotowana marchewka
sól
pieprz
opakowanie ciasta francuskiego

Przepis i sposób przygotowania na: Mięsny tort

Mięso wyrób z posiekaną cebulą, tartą bułką, jajkiem, mlekiem, solą i pieprzem. Wymieszaj z groszkiem, kukurydzą i pokrojoną w kostkę marchewką. 3 jajka ugotuj na twardo, przekrój na pół. 1/2 masy mięsnej włóż do natłuszczonej małej tortownicy, ułóż połówki jajek, przykryj resztą masy. Piecz 45min. w temp. 220stopni. Rozmrożonym ciastem wylep tortownicę, włóż mięso, przykryj wierzch okręgiem z ciasta. Posmaruj go rozmąconym jajkiem i piecz jeszcze ok. 30min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

eli82 05.07.2011 10:19
ciekawe
magical66 16.11.2010 19:31
ciekawe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak