Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

pieczeń z pistacjami

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wątróbek drobiowych 20dag
boczku 30dag
mielonego mięsa drobiowego 50dag
mielonej wieprzowiny 30dag
cebula 1
jajko 2
pistacji 10dag
sól
pieprz
tymianek
plastry wędzonego boczku 15

Przepis i sposób przygotowania na: pieczeń z pistacjami

Wątróbki gotujemy i mielimy z boczkiem. Mieszamy z mielonym drobiowym i wieprzowym, posiekaną cebulą, jajkiem, winem, solą, pieprzem, tymiankiem i pistacjami. Prostokątną formę wyłóż plastrami boczku, napełnij masę mięsną. Piecz w kąpieli wodnej 1,5godz.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Margo1 09.11.2013 11:09
takiej pieczeni nie jadłam jeszcze
Ewelina47 06.02.2012 11:00
ciekawe jak smakuje
mic 19.11.2011 18:56
z pistacjami brzmi ciekawie
bursztynek 14.07.2011 01:30
ja też lubię pistacje, chyba się skuszę
Magdalena80 02.12.2010 21:57
uwielbiam pistacje
magical66 16.11.2010 19:32
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak