Sposób przygotowania

Z mąki, mleka, jajka i soli przyrządzić ciasto naleśnikowe (na ok. 10 naleśników). Usmażyć.
Na maśle podsmażyć przeciśnięty przez praskę czosnek ze szpinakiem, odparować z wody, dodać sól, pieprz i gałkę muszkatołową do smaku. Dodać połowę śmietanki i pokruszony ser feta. Przesmażyć chwilę. Farsz nakładać na naleśniki, zwinąć je w rulony i włożyć do żaroodpornego naczynia, polewając na końcu resztą śmietanki wymieszanej z parmezanem. Piec ok. 25 minut w temperaturze 180 st.

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Edyta38

    mniam
  • 0
    original
    Opublikowano

    bami

    Ostatnio przyrządziłam te naleśniki zastępując parmezan zwykłym żółtym serem - również się sprawdził - efekt na zdjęciach :)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !