Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki nadziewane szpinakiem i serem feta

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka
mleko
jajko
mrożonego szpinaku 500 g
śmietanki kremówki 3/4 szklanki
ząbki czosnku 2
masło
sól
pieprz
gałka muszkatołowa
feta 100 g
parmezan starty

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki nadziewane szpinakiem i serem feta

Z mąki, mleka, jajka i soli przyrządzić ciasto naleśnikowe (na ok. 10 naleśników). Usmażyć.
Na maśle podsmażyć przeciśnięty przez praskę czosnek ze szpinakiem, odparować z wody, dodać sól, pieprz i gałkę muszkatołową do smaku. Dodać połowę śmietanki i pokruszony ser feta. Przesmażyć chwilę. Farsz nakładać na naleśniki, zwinąć je w rulony i włożyć do żaroodpornego naczynia, polewając na końcu resztą śmietanki wymieszanej z parmezanem. Piec ok. 25 minut w temperaturze 180 st.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

bami 08.02.2012 16:36
Ostatnio przyrządziłam te naleśniki zastępując parmezan zwykłym żółtym serem - również się sprawdził - efekt na zdjęciach :)
Edyta38 01.03.2011 16:31
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak