Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pstrąg nadziewany serem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

pstrągi 2
cytryna
sera pleśniowego 5 dag
białego sera 3 dag
parzonego boczku 6 cienkich plastrów
ząbek czosnku
cebula
sól
pieprz
bulion warzywny 150 ml

Przepis i sposób przygotowania na: Pstrąg nadziewany serem

Pstrągi oczyścić, umyć i osuszyć papierowym ręcznikiem, pokropić sokiem z cytryny i wstawić do lodówki na 1,5 godziny. Biały ser rozdrobnić widelcem, dodać pokrojony w kostkę ser pleśniowy, przeciśnięty przez praskę czosnek i posiekaną natkę pietruszki, doprawić solą i pieprzem, wymieszać. Nadziać pstrągi przygotowanym farszem, owinąć plastrami boczku - po 3 na jednego pstrąga, obwiązać ściśle nicią bawełniana, włożyć do żaroodpornego naczynia i piec ok. 20 minut w temperaturze 180 st. W tym czasie cebulę obrać, pokroić w kostkę, podsmażyć na patelni, dodać bulion, dolać do pstrągów i piec jeszcze przez 10 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

owca441 03.02.2012 18:50
oj! to dobra rybka byla
kanu83 04.12.2011 23:18
rewelacyjna kombinacja
pacpaw 16.07.2011 17:01
ryba i ser - pomysłowe
Ania67 16.12.2010 17:03
Fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak