Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kurczak z papryką

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

filet z kurczaka 50-60 dkg
bulion warzywny 1 szklanka
przecier pomidorowy 2 łyżki
oliwa 2 lyżki
Zioła prowansalskie suszone Prymat
sól
pieprz
papryka 2

Przepis i sposób przygotowania na: Kurczak z papryką

Przygotowany filet oprószyć soląi pieprzem i obsmazyć na oliwie. Oczyszczoną paprykę pokroić w kostkę i podsmazyć w żaroodpornym naczyniu.Następnie dodać do niego bulion i przecier, doprowadzając do wrzenia. Włożyć piersi kurczaka, przykryć pokrywką lub folią i piec w piekarniku okolo 45 minut w 200*C.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Grażyna13 09.10.2013 17:43
Podoba mi się :)
Motorek 27.04.2013 10:24
smaczne mięsko
Mati13 15.01.2013 20:12
tak nie jadłem - super
barbara11561 02.11.2012 12:10
ile kucharek,tyle przepisów -jedno mięsko a zawsze inaczej smakuje:)
IZABELA29 06.05.2012 09:04
lubie posmak papryki w daniach...
elzbietar64 10.04.2012 23:27
z papryką nie próbowałam- bardzo ciekawie
jeta72 11.11.2011 23:46
pycha
ewaa 02.09.2011 19:00
ciekawy przepis ..takiego jeszcze nie robiłam
ben-ka 29.04.2011 11:03
O ! nie robiłam tak jeszcze:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak