Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Penne carbonara z cukinią

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

makaron penne
wędzonego boczku 20 dag
śmietany kremówki 50 ml
żółtko jajek 2
parmezan
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Penne carbonara z cukinią

Makaron penne ugotować wg przepisu na opakowaniu, przelać zimną wodą. Boczek pokroić w kostkę, wrzucić na patelnię i podsmażyć na rumiano. Cukinię drobno posiekać lub zmiksować (jeśli jest młoda, można wykorzystać całą, jeśli korzystamy z kawałka dużej cukinii, lepiej ją obrać i wyciąć gniazda nasienne), dodać do boczku. Po około 15 minutach dorzucić odcedzony makaron, przesmażyć razem, zdjąć z ognia, dodać żółtka wymieszane ze śmietaną i odrobiną startego parmezanu, doprawić pieprzem i ewentualnie solą, szybko wymieszać i od razu podawać.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

asia1985 21.07.2012 22:10
ciekawe :)
Kate131 14.11.2011 08:48
super
bursztynek 07.03.2011 23:25
fajny pomysł!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak