Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jaja w sosie tatarskim

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jaja 6-7 szt
groszek konserwowy 1 puszka
ogórek konserwowy 5-6 szt
śmietana 4 łyżki
jogurt 4 łyżki
Musztarda rosyjska Prymat 1 łyżeczka
sól, pieprz do smaku
pieczarki marynowane 1 szłoik

Przepis i sposób przygotowania na: Jaja w sosie tatarskim

Jaja ugotować na twardo.
Groszek odcedzić, ogórka poroić w drobną kostkę, pieczarki na drobne kawałeczki.
Z jogurtu, śmietany i musztardy przygotować sos, doprawić do smaku.
Jaja kroimy wzdłuż na pół, przekładamy do miski i zalewamy sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Michał2 28.11.2013 20:31
dobre jedzonko:)
Alex_M 23.11.2013 13:09
lubię bardzo :)
adelajda 26.06.2013 09:34
jajka w każdej postaci lubię
gacopierz23 09.12.2012 01:06
ekstra
misia53 15.08.2011 14:53
też tak lubię
kuklik 14.01.2011 17:47
super
Malinka 17.11.2010 09:26
Szybko i smacznie, polecam:)
pacpaw 16.11.2010 16:35
ja chyba dopiero zacznę tak robić
Natalia/tubisiek 11.11.2010 09:17
super! też takie robię :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak