Sposób przygotowania

Pieczemy biszkopt w sopsób tradycyjny z podanych nizej składników
8 jajek
8 łyzek cukru
6 łyzek mąki
2 łyzki kakao
łyżeczka proszku do pieczenia

Ser (taki zmielony z wiaderka) miksujemy z cukrem pudrem. Brzoskwinie odcedzamy i kroimy w kostke. Sok podgrzewamy (w puszce) i dodajemy zelatyne - dokladnie rozpuscic. Smietanke ubijamy, dodajemy do zmiksowanego sera, a następnie pomalu wlewamy letni sok z brzoskwin z zelatyna (miksujemy). Na koniec wsypujemy pokrojone w kostke brzoskwinie i mieszamy łyzka. Biszkopt przekrawamy a pół, dolna czesc wkladamy do brytfanki, wylewamy ser i przykrywamy góra biszkoptu. Odstawiamy na 2 godziny do stezenia.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    pacpaw

    ale słodkości...
  • 1
    original
    Opublikowano

    MAR3STA

    pyszne!
  • 2
    original
    Opublikowano

    alaaa

    ale pyszne
  • 0
    100_7604
    Opublikowano

    misia53

    Serniczek smakowity, mniam...
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    iknkirke

    super
  • 1
    original
    Opublikowano

    kakiaa

    Wygląda smakowicie. Na pewno wypróbuję:)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    jolaxa

    musi byc pyszna
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    fantastyczne ciasto
  • 0
    original
    Opublikowano

    Sarenka

    Wyglada pysznie!
  • 1
    original
    Opublikowano

    treonina

    pychotka
  • 3
    logo-fb-nowe
    Opublikowano

    PaniMISIOWA

    z chęcią bym takie ciacho zjadła
  • 3
    original
    Opublikowano

    tomek18

    wspaniałe ciasto
  • 1
    original
    Opublikowano

    plocia

    Ale fajny, zjadłabym go z chęcią dziś

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !