Sposób przygotowania

Z mleka, jajek, mąki, 8 dag cukru, soli i 10 g roztopionego i ostudzonego masła przyrządzić ciasto na naleśniki - najlepiej zmiksować, żeby nie było grudek. Jabłka umyć, obrać, wydrążyć gniazda nasienne i pokroić w duża kostkę. W rondelku roztopić 10 g masła, wsypać 20 g cukru,, wrzucić jabłka i dusić dopóki się nie rozpadną. Na rozgrzanym oleju smażyć naleśniki. Po usmażeniu na każdym położyć kilka łyżek jabłek, zwinąć w rulonik i ułożyć w natłuszczonym naczyniu żaroodpornym, posmarować na wierzchu masłem i wstawić na ok. 15 minut do piekarnika nagrzanego do temperatury 200 st.

Komentarze

  • 2
    original
    Opublikowano

    bursztynek

    bardzo smaczne
  • 1
    ja
    Opublikowano

    IZABELA29

    dzieciaki przepadają za nimi
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Pati8

    pycha:)
  • 2
    original
    Opublikowano

    kotlet

    tez lubię
  • 1
    original
    Opublikowano

    Betka

    uwielbiam i naleśniki i jabłka, pyszne jedzonko;)

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !