Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi ze szpinakiem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka 3 szkl
woda 3\4 (wrząca)
woda zimna szkl 1\3

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi ze szpinakiem

Farsz:
1 opakowanie mrożonego szpinaku (lub świeży zmielony szpinak)
1 duża cebula
1-2 ząbki czosnku
1 łyżeczka margaryny
10 dag startego żółtego sera
sól
pieprz
oregano i inne przyprawy do smaku

Mąkę wsypać do miski, zalać wrzącą wodą i następnie zaraz dolać zimną wodę. Składniki zamieszać drewnianą łyżką i odstawić na 20 minut. Następnie wyrobić ciasto. Cebulę pokroić w kostkę, wraz z margaryną włożyć do małego garnka, następnie dodać szpinak i zostawić na wolnym ogniu do rozmrożenia. Na koniec dodać zgniecione ząbki czosnku i doprawić do smaku przyprawami. Z ciasta wykrawać koła i nadziewać farszem szpinakowym. Gotować we wrzątku do wypłynięcia na wierzch (ok 5-8 minut).

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adam1f 29.11.2012 22:54
dobre
Betka 30.10.2012 17:18
uwielbiam pierogi, naleśniki i makaron ze szpinakiem;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak