Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z ziemniakami z curry

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

ziemniaki 350g
cebula
groszek mrożony 100g
olej 2łyżki
curry 1łyżeczka
sok z cytryny 2łyżki
Kolendra cała Prymat 2łyżki
ciasto francuskie 1op
jajko
sól
pieprz
Papryka ostra mielona Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z ziemniakami z curry

Ziemniaki obrać,pokroić w kostkę.Wrzucić do osolonej wrzącej wody,gotować przez 8min,dodać groszek.po minucie odcedzić warzywa.Cebulę posiekać,podsmażyć na oleju,wsypać curry.Smażyć,mieszając,przez minutę,dodać ziemniaki i groszek,zamieszać.Przyprawić sokiem z cytryny,solą,pieprzem,papryką i kolendrą.Odstawić do wystudzenia.Ciasto podzielić na 4kwadraty,każdy z nich na pół.Zostawić je na papierze,którym owinięte było ciasto.Przenieść na blachę.Rozgrzać piekarnik do 200stopni.Na połówce każdego prostokąta ułożyć farsz,przykryć drugą częścią,docisnąć brzegi.posmarować rozkłóconym jajkiem i piec 20min.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Betka 30.10.2012 17:19
nigdy takich pierożków nie robiłam a zapowiada się że będą smaczne;)
Allice 08.03.2011 12:17
ciekawy przepis :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak