Sposób przygotowania

Suszone grzyby zalać wrzątkiem,odstawić na 15min.Pieczarki obrać i pokroić.Cebulę i czosnek posiekać.Ziemniaki obrać,pokroić w plastry,wrzucić na osolony wrzątek,gotować przez 4min.Odcedzić.Na dwóch łyżkach oleju podsmażyć cebulę i czosnek.Dodać posiekane suszone grzyby oraz pieczarki.Po minucie wrzucić mięso,usmażyć.Wlać wodę z moczenia grzybów,przyprawić ziołami,solą i pieprzem.Naczynie do zapiekania natłuścić łyżką oleju,ułożyć połowę plastrów ziemniaków,a na nich mięsny farsz.Przykryć pozostałymi ziemniakami,polać śmietaną,oprószyć parmezanem.Zapiekać przez 25min w temp.190stopniC.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !