Sposób przygotowania

Z drożdży, mleka, 4 łyżek mąki i 1 łyżki cukru robimy rozczyn. Czekamy aż wyrośnie. Jajka z cukrem ucieramy. Margarynę rozpuszczamy. Do miseczki dodajemy rozczyn, mąkę i pozostałe składniki. Wyrabiamy ciasto. Ciasto dzielimy na 8 części. Każdą część rozwałkowujemy na stolnicy i znów dzielimy na 8 części ( powinny powstać trójkąty). Na każdą część nakładamy krem i zwijamy rogaliki. Formę do pieczenia wykładamy papierem a następnie układamy rogaliki zachowując odstępy i smarujemy jajkiem. Pieczemy na złoty kolor w temp. 180\'C. Smacznego !!

Komentarze

  • 3
    original
    Opublikowano

    IlonaAlbertos

    Coś pysznego :)
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    super
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Krzysztof42

    takie rogale to mogę jeść
  • 1
    original
    Opublikowano

    daria2911

    pycha
  • 2
    original
    Opublikowano

    Seba

    bardzo smaczne
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    coś dla mnie :)
  • 1
    original
    Opublikowano

    Łukasz15

    Bardzo apetyczne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !