Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rogale z kremem czekoladowym

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jajko 5 sztuk
mąka 1,5 kg
mleko 0,5 litra
krem czekoladowy do smaku
cukier 1/2 szklanki
cukier waniliowy 1 opakowanie
margaryna 3/4 kostki
sól do smaku
drożdże 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Rogale z kremem czekoladowym

Z drożdży, mleka, 4 łyżek mąki i 1 łyżki cukru robimy rozczyn. Czekamy aż wyrośnie. Jajka z cukrem ucieramy. Margarynę rozpuszczamy. Do miseczki dodajemy rozczyn, mąkę i pozostałe składniki. Wyrabiamy ciasto. Ciasto dzielimy na 8 części. Każdą część rozwałkowujemy na stolnicy i znów dzielimy na 8 części ( powinny powstać trójkąty). Na każdą część nakładamy krem i zwijamy rogaliki. Formę do pieczenia wykładamy papierem a następnie układamy rogaliki zachowując odstępy i smarujemy jajkiem. Pieczemy na złoty kolor w temp. 180\'C. Smacznego !!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Łukasz15 02.05.2013 00:21
Bardzo apetyczne
RenataZ-et 12.04.2013 20:05
coś dla mnie :)
Seba 21.03.2013 10:05
bardzo smaczne
daria2911 24.04.2012 14:58
pycha
Krzysztof42 23.04.2011 16:34
takie rogale to mogę jeść
bogumiła3 17.09.2010 19:14
super
IlonaAlbertos 26.08.2010 00:20
Coś pysznego :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak