Sposób przygotowania

Mięso sprawić- usunąć zbędny tłuszcz i ew.chrząstki; pokroić w kostkę. Obsmażyć na kilku łyżkach oleju. Przełożyć do większego garnka (min.4 l ) Na pozostałym oleju zeszklić poszatkowana cebulę, dodać do mięsa. Zalać wodą tak aby przykryła mięso + 5 cm ponad (część pewnie odparuje). Gotować. Dorzucić ziele ang., liście, kostkę oraz pokrojone w kosteczkę marchew, pietruszkę i seler. Po ok.50 min. dodać obrane ziemniaki i papryki, pokrojone w niedużą kostkę, oraz pieczarki w półplasterki. Ok.15 min. przed końcem gotowania dodać sproszkowana paprykę, sól, pieprz, koncentrat pomidorowy, zamieszać. Gulasz rozrobić w ok.200 ml gorącej wody, dolać do zupy i gotować jeszcze chwile, aż zgęstnieje.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !