Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Surówka złocista - 1

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1 średnia szt
marchew 50 dag
cebula 1 szt
jabłko kwaśne 1 szt
olej z pestek winogron 8-10 łyżek

Przepis i sposób przygotowania na: Surówka złocista - 1

Kapustę po usunięciu uszkodzonych liści i opłukaniu szatkujemy w makaronik.
Marchew obieramy, myjemy i ścieramy na jarzynówce.
Cebulę drobno siekamy.
Na końcu ścieramy na jarzynówce jabłko i skrapiamy je 1 łyżką soku z cytryny.
Składniki surówki mieszamy razem.
Oliwę mieszamy z 3 łyżkami soku cytrynowego dodajemy do smaku cukier, sól i pieprz. Mieszamy by składniki się połączyły i wylewamy na surówkę.
Przed podaniem możemy posypać posiekaną zieleniną, ale nie jest to konieczne. Surówkę zamiast sosem możemy podać ze śmietaną lub jogurtem, lub śmietaną połączoną z jogurtem.

Świetny dodatek do dań z ziemniaków, ryżu i kaszy z mięsem

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Dorota71 16.09.2010 14:01
smakowicie wygląda

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak