Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z mięsnym farszem

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

mąka gryczana 100g
mąka 50g
jajko 2
woda 150ml
mleko 100ml
masło 1łyżka
oliwa 2łyżki
kasza gryczana 100g
mięso mielone 300g
pieczareki całe 4
cebula 1
ząbek czosnku
keczup 2łyżki
ser pleśniowy niebieski 100g
sól
pieprz
tymianek 2łyżki (posiekany)

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z mięsnym farszem

Wymieszać oba rodzaje mąki,dodać szczyptę soli,jajka,mleko i wodę.Zmiksować,odstawić na 20min.Wlać stopione,przestudzone masło,zamieszać.Smażyć naleśniki na patelni posmarowanej oliwą.Kaszę ugotować na sypko.Cebulę i czosnek posiekać,pieczarki pokroić.Podsmażyć je na łyżce oliwy,dodać mięso.Przyprawić keczupem,tymiankiem,solą i pieprzem.Wymieszać z kaszą.Farsz nałożyć do naleśników.Do każdego dodać kawałek sera pleśniowego.Złożyć w trójkąty.Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia,skropić pozostałą oliwą i podpiec przed podaniem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak