Sposób przygotowania

Wymieszać oba rodzaje mąki,dodać szczyptę soli,jajka,mleko i wodę.Zmiksować,odstawić na 20min.Wlać stopione,przestudzone masło,zamieszać.Smażyć naleśniki na patelni posmarowanej oliwą.Kaszę ugotować na sypko.Cebulę i czosnek posiekać,pieczarki pokroić.Podsmażyć je na łyżce oliwy,dodać mięso.Przyprawić keczupem,tymiankiem,solą i pieprzem.Wymieszać z kaszą.Farsz nałożyć do naleśników.Do każdego dodać kawałek sera pleśniowego.Złożyć w trójkąty.Przełożyć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia,skropić pozostałą oliwą i podpiec przed podaniem.

Komentarze

A Ty, co o tym myślisz?

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !