Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Meksykańskie skrzydełka

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

skrzydełka kurczaka 12-16 szt.
kukurydza w puszce 2 szt.
pomidory w puszce 2 puszki
płynny miód 4 łyżki
olej 4 łyżki
sól,pieprz,mielona papryka do smaku
cebula 4 szt
papryka czerwona po 4 strąki
papryka zielona po 4 strąki

Przepis i sposób przygotowania na: Meksykańskie skrzydełka

Skrzydełka oprósz solą, pieprzem i papryką. Posmaruj miodem, odstaw w chłodne miejsce na 30 min. Rozgrzej 2 łyżki oleju obsmaż skrzydełja z obydwu stron na złty kolor. Paprykę pokruj na niewielkie kawałki, cebulę na krążki. Na pozostałym oleju usmaż paprykę, dodaj cebulę ,osączoną kukurydzę i pomidory w puszce. Duś przez 10 min. Na koniec dodaj skrzydełka i jeszcze chwilę razem podgrzewaj. Najlepszy dodatek to tacos (chipsy meksykańskie). Można również podac z ryżem.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 10.11.2010 22:48
Zazwyczaj jadam pikantne skrzydełka ale ten przepis ciekawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak