Sposób przygotowania

Skrzydełka oprósz solą, pieprzem i papryką. Posmaruj miodem, odstaw w chłodne miejsce na 30 min. Rozgrzej 2 łyżki oleju obsmaż skrzydełja z obydwu stron na złty kolor. Paprykę pokruj na niewielkie kawałki, cebulę na krążki. Na pozostałym oleju usmaż paprykę, dodaj cebulę ,osączoną kukurydzę i pomidory w puszce. Duś przez 10 min. Na koniec dodaj skrzydełka i jeszcze chwilę razem podgrzewaj. Najlepszy dodatek to tacos (chipsy meksykańskie). Można również podac z ryżem.

Komentarze

  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Zoso

    Zazwyczaj jadam pikantne skrzydełka ale ten przepis ciekawy

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !