Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Buef strogonow

2.0
(4)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 2 szt.
koncentrat pomidorowy 1 łyżka
śmietana 0,5 szklanki
pieczarki 30 dkg
macrhewka 2 łyżki płaskie
wołowina 1 (zrazowe)

Przepis i sposób przygotowania na: Buef strogonow

Mięso pokroić na kawałeczki 1 cm x 1 cm, przyprawić solą, pieprzem i papryką, włożyć do rondla i przyrumienić. Cebulę drobno pokroić i dodać do mięsa. Całość zalać wodą, tak aby wszystko przykryła i dusić na małym ogniu, aż mięso zmięknie. Następnie wymieszać z koncentratem pomidorowym, śmietaną i mąką i zagotować. . Pieczarki pokroić w paski i oddzielnie podsmażyć, następnie dodać do mięsa pod koniec jego duszenia.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Krystyna27 01.07.2011 11:28
lubię to, tylko ja jeszcze dodaję tj.pani Joasia ogórki, a do gotowania jeszcze dodaję paprykę pokrojoną w paseczki, lub taką konserwową, nadaje zupełnie inny bogatszy smak
Monika193
Monika193 01.07.2011 11:26
pycha
wolochski 07.06.2011 23:46
super
teresa18 07.04.2011 20:05
pyszne bardzo lubię
Ela20 11.03.2011 20:31
Pyszne danie!
Joanna108
Joanna108 14.12.2010 09:37
Ja dodaję jeszcze ogórki kiszone przed samym podaniem.
Kate131 02.08.2010 08:02
lubię
qwerta84 17.05.2010 12:16
lubię jeść ,ale niestety pracochłonne jest
mehia 12.05.2010 19:30
Oczywiście nie 2 płaskie marchewki tylko 2 płaskie łyżki mąki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak