Sposób przygotowania

Mięso pokroić na kawałeczki 1 cm x 1 cm, przyprawić solą, pieprzem i papryką, włożyć do rondla i przyrumienić. Cebulę drobno pokroić i dodać do mięsa. Całość zalać wodą, tak aby wszystko przykryła i dusić na małym ogniu, aż mięso zmięknie. Następnie wymieszać z koncentratem pomidorowym, śmietaną i mąką i zagotować. . Pieczarki pokroić w paski i oddzielnie podsmażyć, następnie dodać do mięsa pod koniec jego duszenia.

Komentarze

  • 2
    no-image
    Opublikowano

    mehia

    Oczywiście nie 2 płaskie marchewki tylko 2 płaskie łyżki mąki.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    qwerta84

    lubię jeść ,ale niestety pracochłonne jest
  • 9
    original
    Opublikowano

    Kate131

    lubię
  • 0
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Treść odpowiedzi została zablokowana przez administratora serwisu.
  • 1
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    Ja dodaję jeszcze ogórki kiszone przed samym podaniem.
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Ela20

    Pyszne danie!
  • 0
    original
    Opublikowano

    teresa18

    pyszne bardzo lubię
  • 1
    no-image
    Opublikowano

    wolochski

    super
  • 2
    original
    Opublikowano

    Konto zablokowane

    pycha
  • 1
    original
    Opublikowano

    Krystyna27

    lubię to, tylko ja jeszcze dodaję tj.pani Joasia ogórki, a do gotowania jeszcze dodaję paprykę pokrojoną w paseczki, lub taką konserwową, nadaje zupełnie inny bogatszy smak

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !