Sposób przygotowania

Obrać włoszczyznę,mięso opłukać.Warzywa razem z wołowiną włożyć do garnka.Dodać listki laurowe i ziarenka pieprzu.Zalać wrzącą,posoloną wodą.Gotować 1,5godz.W tym czasie obrać ziemniaki oraz marchewki,pory oczyścić.Ziemniaki pokroić na cząstki,a marchewki i pory w plasterki.Odmierzyć ok. 2 szkl. wywaru z gotowania mięsa.Zalać ziemniaki,gotować ok.20min.Na 10min przed końcem gotowania dołożyć marchewki i pory.Dolać śmietanę wymieszaną z mąką.Sos doprawić solą,pieprzem i startym chrzanem.Mięso ułożyć na półmisku,obłożyć warzywami i polać sosem.Udekorować chrzanem oraz grubo posiekanym szczypiorkiem.

Komentarze

  • 1
    no-image
    Opublikowano

    Reda

    super sztuka

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !