Sposób przygotowania

Rodzynki namoczyć w letniej wodzie. Utrzeć masło z cukrem i odrobiną soli, dodać jajka i dalej ucierać jeszcze przez kilka minut. Cały czas ucierając ciasto, dodawać porcjami przesianą mąkę. Gdy masa stanie się jednolita, dodać proszek do pieczenia, rodzynki, owoce kandyzowane i spirytus. Blachę do pieczenia wyłożyć pergaminem, wysmarować masłem i wysypać tartą bułką. Piec około 40-45 minut w temp. około 200 stopni (na złoty kolor).

Komentarze

  • 2
    images-big
    Opublikowano

    anja3107

    super
  • 3
    original
    Opublikowano

    plocia

    Keksik robię zawsze na święta
  • 1
    original
    Opublikowano

    RenataZ-et

    Keks jest super!!

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !