Sposób przygotowania

Awokado umyć i osuszyć, kroimy na pół i wyjmujemy pestki, a środek wydrążamy.
Miąższ pokroić w kostkę i polać sokiem z cytryny, aby nie ściemniało.
Ser feta i pomidory kroimy w kostkę cebulę na bardzo cieniutkie plasterki. Pietruszkę i miętę .drobno siekamy.
Do małej miski wkładamy pokrojone składniki sałatki, dodajemy oliwę z oliwek i resztę soku z cytryny. Sałatkę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Wymieszać i napełnić nią wydrążone połówki awokado. każdą porcję przybieramy natką i czarną oliwką, ( ja miałam akurat zielone, bo tych najczęściej używam). Nadziane awokado przykrywamy folią i schładzamy w lodówce

Komentarze

  • 0
    original
    Opublikowano

    Goya

    mniam mniam
  • 0
    no-image
    Opublikowano

    Mala

    ciekawe to połączenie smaków
  • 0
    original
    Opublikowano

    suzana

    fajne

Dodaj komentarz

Dodawać komentarze mogą tylko zalogowani użytkownicy !

Zaloguj się ! lub Zarejestruj się !