Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kotlety cielęce z chrzanem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

świeży, tarty chrzan 4 łyżki
sól, pieprz do smaku
cukier 1 łyżka
sok z cytryny
mąka 2-3 łyżki
żółtko jajek 1 sztuka
natka z pietruszki
cielęcina 60 zadnia

Przepis i sposób przygotowania na: Kotlety cielęce z chrzanem

Mięso dokładnie umyć, osuszyć, pokroić w plastry. Wysypać mąkę na talerzyk, dodać sól, pieprz, wymieszać. Każdy plaster mięsa obtoczyć w mące. Smażyć na rozgrzanym tłuszczu przez 5-6 minut z każdej strony. Chrzan, żółtko i cukier dokładnie wymieszać. Kotlety przełożyć do żaroodpornego naczynia lub brytfanny, na każdym położyć warstwę masy chrzanowej, wstawić do piekarnika rozgrzanego do temperatury około 150 stopni na kilka minut. Wyjąć, każdy kotlet skropić sokiem z cytryny, udekorować natką z pietruszki i podać na stół.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 09.09.2011 00:46
wyśmienite
RenataZ-et 23.11.2010 16:38
Fajne, takie ostre ;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak