Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Rożki obfitości

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

majonez 1 łyżka
tarty chrzan 2 łyżeczki
gęsta śmietana 1 łyżka
rodzynki 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżeczka
sól, cukier do smaku
szynka 8 plastrów
jabłko kwaśne 1 sztuka

Przepis i sposób przygotowania na: Rożki obfitości

Jabłka umyć, obrać ze skórki, zetrzeć na tarce jarzynowej. Rodzynki opłukać, osączyć. Jabłko, rodzynki, chrzan wymieszać z majonezem i śmietaną, przyprawić solą, cukrem, sokiem z cytryny. Na brzeg każdego plastra szynki nałożyć łyżkę farszu, szynkę zawinąć w rożek, ułożyć na półmisku.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Zoso 13.07.2012 20:31
ciekawy pomysł
RenataZ-et 10.11.2010 20:18
Fajny pomysł :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak